Excursie voor leden

Beste leden,

Wij nodigen u hierbij uit voor onze jaarlijkse excursie op zaterdag 30 mei.

Dit keer gaan we naar Oldenzaal, een stad met een rijke historie. En zowel voor Diepenheim als voor Oldenzaal heeft het jaartal 1597 nog steeds een historische betekenis. Nadat prins Maurits enkele dagen in Diepenheim had gebivakkeerd, trok het leger verder om op 22 oktober ook Oldenzaal van de Spanjaarden te bevrijden! Hoe de overwegend katholieke bevolking van Oldenzaal daar over dacht zal tijdens onze excursie duidelijk worden!

Het programma ziet er als volgt uit:

We verzamelen om 9.00 uur bij Herberg de Pol.

Per auto reizen we naar Oldenzaal. Na een kop koffie met krentenwegge beginnen we ons bezoek met een rondleiding in de Sint Plechelmusbasiliek met de prachtige  schatkamer. Aansluitend is er een stadswandeling met een gids van de Historische Werkgroep Oldenzaal. Zij zal ons vertellen over de rijke geschiedenis van deze vestingstad.

Rond half een is het dan tijd voor een gezellige lunch. Na de lunch brengen we een bezoek aan het Palthe-Huis. In deze statige patriciërswoning bevindt zich het stadsmuseum van Oldenzaal met o.a. meerdere authentiek ingerichte stijlkamers en de bekende “stoel van Huttenkloas” , de dwangstoel die in 1775 gebruikt werd bij de terechtstelling van Huttenkloas. Natuurlijk onderbreken we “de lange terugweg” nog even voor een afsluitend drankje. Rond vijf uur zijn we dan weer terug in Diepenheim.

De kosten bedragen € 17,50 per deelnemer, inclusief koffie met krentenwegge bij aankomst, bezoek Plechelmusbasiliek, stadswandeling, lunch, bezoek Palthehuis, reiskosten en consumptie op de terugweg. Partners die geen lid zijn van onze vereniging betalen € 22,50. De totale kosten worden aangevuld met een bijdrage uit de kas van de vereniging.

U kunt zich opgeven t/m dinsdag 26 mei bij Jan Vruwink, via telefoonnummer   0547-351367  of 0620474641 of per e-mailj.vruwink@live.nl (graag melden wanneer u in het bezit bent van een museumjaarkaart)

We hopen dat ook dit jaar weer velen mee zullen gaan.