Jubileumjaar 2019

De Historische Vereniging Old Deep’n bestaat dit jaar 25 jaar. Een jubileum dat we als bestuur natuurlijk niet zo maar voorbij kunnen laten gaan. Op de ledenvergadering in maart 2018 heb ik daar al enige aandacht aan besteed. De jaarlijkse excursie krijgt een bijzonder tintje en er is een jubileumavond gepland in oktober, de maand van oprichting van onze vereniging in 1994.

We hebben het plan opgevat om in het kader van ons jubileum een drietal attributen uit ons bezit te laten restaureren: de nachtwakershoorn, de stadstrom en de viool van Alex Polak.

Expositie schilderijen en ansichtkaarten

Schilderijen van Jan Bannink en Gerard J. Bos

Eind april, begin mei gaan we weer een expositie organiseren in het Ottenhuis. Het wordt een bijzondere expositie met schilderijen van Gerard J. Bos en van Jan Bannink. Beiden hebben in de vorige eeuw prachtige Diepenheimse taferelen geschilderd. Van beiden hebben we een schilderij hangen in de Maalderij. Velen van u kennen de schilderijen van Jan Bannink, hoe vaak heeft hij niet een schilderij van watermolen den Haller gemaakt?

Deze expositie gaan we samen met de molenaars organiseren, want ook zij hebben een jubileumjaar: de eerste vermelding van watermolen den Haller was in 1169, dit jaar dus precies 850 jaar geleden.

Onze vraag:

Hebt u een schilderij van Jan Bannink of van Gerard J. Bos in bezit en zou u die beschikbaar willen stellen voor onze expositie?

We vragen u in dat geval contact op te nemen met één van onze bestuursleden of per mail via info@olddeepn.nl

Ansichtkaarten van Herman Bruil

De familie van, de in 2017 overleden, Herman Bruil heeft haar medewerking toegezegd voor een expositie van een deel van zijn enorme collectie ansichtkaarten over Diepenheim. Het is in ons Stedeke algemeen bekend dat Herman een verwoed verzamelaar was van alles wat met Diepenheim te maken had. Zijn verzameling ansichtkaarten is uniek voor Diepenheim. We zijn erg blij dat we een deel van zijn collectie tijdens onze expositie aan u mogen laten zien.