Najaarslezing op Erve Bonkert

Beste leden, donateurs en belangstellenden,

Hierbij nodigen wij u uit voor de najaarslezing over

Verleden en heden van Erve Bonkert in Markvelde
door Miranda Diependaal

woensdag 22 oktober 2014, aanvang 20.00 uur
bij de Woeste Wieven op Erve Bonkert
Deldensestraat 11(vanaf school Markvelde 500 m. richting Hengevelde)

Erve Bonkert, een eeuwenoude kloosterboerderij met een verhaal.

De oude boerderij met bijgebouwen op Erve Bonkert is weer bruisend en vitaal. En dat terwijl de hoeve al ruim 1000 jaar op deze plek staat. Het hoorde lange tijd bij het Cisterciënzer klooster Ter Hunnepe bij Deventer. In 1273 kreeg het convent eigendomsrechten over een flink aantal boerenhoeves en een eigen watermolen in de regio. Daarme werd het klooster een van de belangrijkste grootgrondbezitters in Markvelde.

Deze oude hoeve is door de “woeste wieven” geheel gerestaureerd, met oog voor historie en details. Er worden workshops gegeven en de grote schuur is omgetoverd tot een ruimte voor concerten en theater. Gasten kunnen er overnachten in landelijke boerderijkamers.

Een lezing over deze historische plek in Markvelde als tegenprestatie voor een drietal ingelijste foto’s, dat was de deal die het bestuur heeft gemaakt met de Woeste Wieven van Erve Bonkert.

De toegang is gratis voor leden en donateurs. Andere belangstellenden betalen €  2,50. Dat is inclusief een kop koffie met iets lekkers dat de bezoekers wordt aangeboden. Blijken die Woeste Wieven toch twee alleraardigste vrouwen te zijn, die het hun gasten graag naar de zin maken!

Met een vriendelijke groet,

bestuur en evenementencommissie van Old Deep’n.