Veel waardering voor expositie Old Deep’n

De expositie die de Historische Vereniging Old Deep’n in samenwerking met Vrouwen van Nu organiseerde over de oorlogsjaren heeft veel positieve reacties opgeleverd. Maar liefst 700 bezoekers hebben van 1 t/m 5 mei een bezoek gebracht aan het Ottenhuis. Daar werd op een overzichtelijke manier een beeld gegeven van het wel en wee van de Diepenheimse bevolking in die heftige periode. Voor sommigen riep het emotionele herinneringen op, voor de jongeren was het historie die duidelijk maakte hoe we onze vrijheid moeten koesteren. Ook de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van basisschool Stedeke hebben met hun leerkrachten de expositie bezocht. Ze waren duidelijk  onder de indruk van dit stukje historie van hun woonplaats.

De expositie vormde een onderdeel van de aandacht die Old Deep’n heeft besteed aan de viering van het 70-jarig Bevrijdingsfeest. In april was er een lezing over de oorlogsperiode en de bevrijding op 1 april 1945. Eind april was het Beukske van Old Deep’n, de periodiek die drie maal per jaar verschijnt, geheel gewijd aan de oorlogsjaren in Diepenheim.

Op 30 mei is er voor de leden van Old Deep’n een excursie naar Oldenzaal en op 19 september is er voor leden en donateurs weer een rondleiding in het museale deel van kasteel Nijenhuis.