Voorjaarslezing Old Deep’n

Voor leden, donateurs en belangstellenden organiseert de Historische Vereniging Old Deep’n weer haar voorjaarslezing. Op woensdag 23 april houdt de Diepenheimer Harrie Alberts een inleiding met als titel: “Landschap rond Diepenheim, resultaat van eeuwenlang geploeter”.

Door zijn studie en zijn werk kent Alberts de bodemstructuur rondom Diepenheim als geen ander. Hij weet boeiend te vertellen over de geschiedenis van de Schipbeek en de Regge. Wie had er belang bij het graven van de Schipbeek?  Ontspringt de Regge in het Westerflier? Wat is heden ten dage het economisch belang van de waterlopen rondom Diepenheim? Een interessant onderwerp in een tijd dat er zichtbaar zo veel geploeterd is in en om de Regge bij Diepenheim.

Vanwege de verhuizing naar de Maalderij vindt de lezing plaats in het Ottenhuis aan de Raadhuisstraat, parkeren bij het huidige Cultureel Centrum.

Woensdag 23 april a.s., aanvang 20.00 uur, gratis voor leden en donateurs, andere belangstellenden betalen € 2,50 voor entree en een kop koffie.